Over mij

Ik ben Corine den Otter en ik werk inmiddels 33 jaar met bezieling en een warm hart als GZ-psychologe, waarvan de laatste 21 jaar in mijn eigen praktijk

Over mij

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Nijmegen ben ik begonnen als psychologe bij een GGZ-instelling waar ik ruim 10 jaar met veel plezier op een afdeling voor psychologische begeleiding aan jongvolwassenen heb gewerkt. Omdat ik graag kleinschalig werk en van persoonlijk contact houd, heb ik in 2001 de overstap naar een kleinere praktijk gezet. Vanaf die tijd richt ik me op volwassenen vanaf 18 jaar met uiteenlopende problemen.

In de 34 jaar die ik werk in dit vak, word ik steeds geraakt door de mogelijkheden die mensen hebben en de groei naar eigenheid, die er bij mensen kan ontstaan, als er oprechte aandacht en compassie voor hen is.

In mijn manier van werken maak ik gebruik van een mix van technieken, waaronder: oplossingsgerichte therapie, mindfulness, inzichtgevende therapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR en hypnotherapie – dit alles gecombineerd met een dosis intuïtie.

Daarnaast werk ik regelmatig samen met huisartsen, collega-psychologen en -maatschappelijk werkers, collega-psychotherapeuten, haptotherapeuten en collega's gespecialiseerd in familieopstellingen.

Om mijn deskundigheid op peil te houden, neem ik regelmatig deel aan intervisie met een vaste groep collega's, volg ik cursussen, bezoek ik congressen en draag ik zorg voor het voldoen aan de eisen voor herregistratie van GZ-psychologen in het BIG register. Ik werk vanzelfsprekend volgens de basisprincipes van de Beroepscode van mijn beroepsvereniging, het NIP. Deze basisprincipes zijn dat een psycholoog zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig dient te gedragen. In de Beroepscode staan richtlijnen en gedragsregels die zijn afgeleid van deze vier basisprincipes.